På Grenada var det dags för båten att få lite omsorg i form av bottenrengöring och ny bottenfärg. Vi hade bokat lyftet till kl 13:00 på Spice Island Marina. Gissa om vi blev förvånade när hela gänget kom ut exakt kl 13:00. Det var länge sedan något hände i rätt tid här borta.

Blog Image

Under tiden båten låg på land passade vi på att hyra bil och göra utflykter på ön. Grenada är en underbar ö med otroligt trevliga människor. En av utflykterna gick till öns chokladfabrik. Att hela familjen gillar god choklad satte en extra knorr på de nya kunskaperna hur kakaofrukten bearbetas fram till färdig chokladkaka.

Blog ImageBlog Image

Väl i vattnet igen efter en vecka på land förflyttade vi oss till nästa vik, Hog Island. Här träffade vi ytterligare fyra seglarfamiljer. På förmiddagen, då alla barn hade skola, var den lilla beachen lugn för att sedan fyllas med lek och bad på eftermiddagarna.

Blog ImageBlog Image

På den lilla ön ligger Rogers Bar där vi hade många härliga tillställningar. En av dessa var en gemensam hummermiddag med alla karibiska tillbehör. Humrarna kom nyfångade och lades direkt på grillen. En dag vi kommer att minnas länge!

Blog Image

Nu har vi sagt på återseende till de övriga seglarfamiljerna och tagit oss en bit norrut. Framförallt August blir så ledsen varje gång han måste lämna sina nya vänner. Som tur är så är chansen rätt stor att vi kommer träffa flera av dem igen.