Efter 9 dagar till havs var det skönt att sätta fötterna på fast mark igen. Kinsale på södra Irland är en fantastiskt mysig och trevlig hamn att angöra. Den pittoreska staden med små mysiga restauranger omges av böljande kullar med betande kor. Man uppskattar den frodiga grönskan och friska luften efter vintern i Karibien.

Blog Image

När den första glädjen över att ha avverkat den sista långa etappen över öppet hav har lagt sig börjar man sakta inse att vädret på Irland är som alla säger. Regn, blåst, en solglimt och så regn igen!

Sommaren har mer eller mindre lyst med sin frånvaro sen vi kom till Irland och vi börjar redan längta tillbaka till värmen och Karibien. Barnen har dock trotsat kylan och fortsatt med shorts och t-shirt varje dag, oavsett vädret. Att vattentemperaturen visar på 13 grader och inte så mycket mer i luften har inte fått dem på andra tankar. Vädret avskräckte inte heller familjen Pålsson som kom på besök och firade midsommar tillsammans med oss. Ett uppskattat besök för alla i familjen.

Blog Image

Det blev både sill och nubbe, golf, minisemester från båtlivet på hotell och uppdatering vad som hänt på hemmafronten innan vi vinkade av Anders, Maria, Felix och Ellinor. Själva fortsatte vi upp till Dublin och storstadslivet. Där blev det teaterbesök med Riverdance för hela familjen. Lena och Peter var lite oroliga för hur det skulle gå för barnen att sitta still i 2,5 timme men kors i taket, det gick jättebra!

Blog Image

Att dricka Guinness på Temple Bar var ett måste innan vår nästa gäst, Peters bror Anders, mönstrade på i Dublin och vi fortsatte vår resa norrut.

Blog Image

Blog Image