Den 8 maj säger vi hej då till Antigua och sätter segel mot Azorerna. Det är med blandade känslor vi lämnar Karibien efter 5 månader. Vi känner oss väldigt mätta på sol, värme och vita sandstränder och ser faktiskt fram emot att se någonting annat igen. Det kanske låter konstigt för er som spenderat vintern hemma i Sverige men vi har haft sommar sedan förra året och börjar bli lite trötta på det, i alla fall den tryckande värmen så man konstant är lite småsvettig! Vi vet dock att vi garanterat kommer längta tillbaka till värmen igen när vi väl sitter hemma i höstmörkret och hagelskurarna piskar mot fönsterrutorna.

Överfarten visar sig bli en fantastisk skön segling. Det blåser mellan 5-9 m/s och Atlanten ligger häpnadsväckande lugn framför oss dag efter dag. Den efterlängtade ”champagneseglingen” infinner sig och vi hinner läsa mycket böcker och bara njuta av de varma vindarna som fläktar skönt.

Blog ImageBlog Image

Under vår överfart har vi sällskap av S/Y Thindra. Det visar sig att vi håller samma hastighet och befinner oss bredvid varandra under hela överfarten. Det blir ett trevligt inslag att småprata med dem om dagens måltider, segelsättning och väderprognoser. Nedan ser ni S/Y Thindra i månljuset, mitt ute på Atlanten.

Blog Image

På en överfart som denna händer det alltid lite saker. Det första som hände oss var att dieselgeneratorn gick sönder. Det innebar att vi inte kunde göra eget färskvatten utan fick förlita oss på det som fanns kvar i tankarna. De sköna sötvattenduscharna fick bytas ut mot saltvattendusch på däck.

Blog Image

En annan händelse var att Hampus fyllde 8 år. Det firades med presenter, jordgubbstårta och gratulationer från både familj, vänner och klasskamrater.

Blog Image

Under vår förra överfart från Kanarieöarna till St Lucia postade Fabian, Hampus, August och Fabians klass var sin flaskpost. Vi får nu reda på att August flaskpost har hittats av ett franskt par på Maria Galante, en fransk ö i Karibien. Paret bor utanför Paris och August är välkommen att hämta brevet när han är vuxen. Kul! Fabian blir så inspirerad av detta att han raskt skriver ihop en ny flaskpost som skickas i vattnet på vår väg till Azorerna. Vi väntar nu med spänning på vem som hittar de övriga flaskorna.

Blog Image

Varje dag skickade vi i vår fiskelina med förhoppning att fånga en tonfisk. Tyvärr lockade den inte till sig någon fisk men vi fick däremot se valar som vägde upp frånvaron av fiskelycka.

Blog Image

Efter 14 dagar till havs (22 maj 2008) siktar vi ön Faial på Azorerna.

Blog Image

Nöjda och glada efter en fantastisk överfart får vi känna fast mark under fötterna igen. Ett stort tack till Karolina Berggren och Albert Olin som följt med oss på överfarten, det har varit toppen!

Blog Image