Nu har vi spenderat en dryg vecka här i Jolly harbour på Antigua. Tiden har gått otroligt snabbt. Lena och Peter har fixat med båten och gjort den klar för överfarten. I det jobbet ingår att byta filter och serva huvudmotorn, dieselgeneratorn och watermakern och mycket annat smått och gott. Killarna har haft tenniskurs hela veckan. Det var en härlig syn att se de 3 lintottarna tillsammans med alla lokala barn från Antigua.

Blog ImageBlog Image

I tisdags kom Lina och Abbe, våra två extra besättningsmedlemmar över Atlanten. De fick snabbt slänga sig in i de sista förberedelserna. Här är de i full fart med att skölj frukt och grönsaker och stuva ner i nätet. Med erfarenheterna från överfarten från Gran Canaria till St Lucia är det en betydligt mer sansat shopping och bunkring av allt i matväg.

Blog ImageBlog Image

Så snart vi har fått in bloggen kastar vi loss för att ta oss över Atlanten till Azorerna. Resan är på ca 2 500 distans och beräknas ta mellan 16 och 18 dygn. Vädret är mer svårberäkneligt den här vägen men vi ser fram emot en skön segling på vår väg tillbaka till Sverige.