Oj, vad tiden går fort. Nu har vi spenderat 2 veckor på denna fantastiska ögrupp med stopp på 3 av öarna, Faial, Sâo Jorge och Terceira. Förutom lite skolarbete på förmiddagarna har vi exploaterat öarna var för sig. Alla öarna har varit otroligt vackra med mycket grönska, betande kor och milslånga stenmurar.

Blog Image

På Faial blev det en lång vandring runt vulkankratern mitt på ön, en skön tur efter 2 veckor till havs med mycket stillasittande.

Blog Image

Som traditionen föreskriver, hann vi även med att göra ett litet konstverk på piren. Alla var entusiastiska och det blev flera fina kreationer.

Blog ImageBlog Image

Killarna passar på att njuta av lite chips när vi umgicks med våra vänner på S/Y Hulda och S/Y Thindra.

Blog Image

På Sâo Jorge tillverkar de fantastisk god ost, något vi längtat efter under månaderna i Karibien. Barnen tyckte dock det luktade lite illa där inne!

Blog Image

Något killarna gillade bättre var baden i de naturligt formade lavabassängerna med havsvatten. Att vattentemperaturen bara visade på 18 grader hindrade inte från uppfriskande dopp.

Blog ImageBlog Image

På Azorerna finns det flera vulkaner varav den på Terceira är öppen för besök i själva kratern. Det var en upplevelse att gå 100 meter ner i en vulkan och se dagsljus stråla in i den trånga grönskande öppningen. Det finns även flera naturliga lavagrottor i närheten så med hjälm och förväntansfulla blickar upptäckte vi de små trånga gångarna under marken.

Blog Image

Idag, torsdag 5 juni, är det återigen dags att kasta loss för en ny längre etapp på ca 1200 distans. Denna gång seglar vi själva, utan extra besättningsmedlemmar, med siktet inställt på Irland. Vi håller tummarna att vädrets makter är med oss och att vi inte får en allt för stormig översegling under de 7-10 dagarna vi beräknar att det tar.