Visst är det härligt med olika kulturer! Här på Kanarieöarna har vi kommit till insikt med att bara för att man börjat bygga en marina 2003 behöver den inte vara färdig 2007! Det resulterade för vår del att vi hamnade i San Sebastian på La Gomera, en supertrevlig, mysig liten by.

Blog Image

För att få lite variation på skoldagarna för våra barn kom Peter med förslaget att killarna skulle ha lite yrkesorienterad verksamhet för att prova på olika yrken. Jag skulle behöva klippa håret, sa Peter. Sagt och gjort. Spända av förväntan laddade vi med kam och sax och gick och satte oss på en bänk. Nedan ser ni Hampus, Fabian och August tallanger för frisöryrket!

Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog Image

Gud vad pinsam du är, pappa! (Fabians kommentar)

Efter ett par dagar med bad och tennis på La Gomera seglar vi vidare till Marina del Sur, Las Galletas på sydsidan av Teneriffa. Öarna ligger relativt nära varandra och vi är framme efter ett par timmars segling.

Blog Image

Den nybyggda (nästan färdiga!) marinan ligger någon mil från flygplatsen och charterplanen på väg in för landning kommer i strid ström. Från båten ser vi Pico del Teide, Teneriffas högsta topp på 3 718 meter och bestämmer oss för att göra en utflykt dit. För att ta sig till toppen kan man ta en kabinbana den sista biten. Visa av erfarenhet från Madeira har vi klätt på oss rejält vilket visade sig vara rätt. En lapp vid kassan informerar att det är -4 grader på toppen. Vi småler åt turisterna med bara shorts och linne i kön. Burr!

Blog Image

Hemma är det höstlovsvecka men våra killar får höstlov först när vi seglar över Atlanten den 25 november. För att göra lite extra roligt denna skolvecka gjorde vi en andra utflykt, denna gång till en djurpark.

Blog Image

Den visade sig vara superbra med fågelshower, lång hinderbana kombinerad med en bobbana i djungelmiljö samt många spännande djur. Parken hade bland annat 2 vita lejon som enligt uppgift det endast finns 27 stycken av i hela världen.

Nu bär det av till Las Palmas på Gran Canaria, vår sista etapp innan Atlantöverfarten. Båten ska förberedas för kappsegling (Peters kommentar!) och vår supergast, Jonas Rampe anländer snart. Han kanske också behöver en klippning!