Vår översegling från Madeira till La Palma, den västligaste ön på Kanarieöarna tog lite längre tid än vi tänkt oss. För en gång skull blåste det lite, kanske lite för lite tyckte vi. Vi fick dock chansen att bekanta oss med flera olika djurarter under vår överfart på 2 dygn. Första natten fick vi besök av en bläckfisk som tagit sig upp på däck.

Blog Image

Strax innan vi kom fram till La Palma fick killarna syn på en jättesköldpadda som kom simmandes. Tyvärr han vi inte få den på kort och den försvann snabbt bakom oss, men det var ett oväntat besök för oss alla. Det sista, och kanske inte lika uppskattade djur vi fick bekanta oss med kom från August. Efter ett besök på toaletten kom han ut och berättade med stor inlevelse hur han räknat till 4 stycken vita maskar utan huvuden! Trösten var väl att vi äntligen fick nytta av vårt välfyllda skeppsapotek.

Väl framme i Santa Cruz på La Palma lägger vi till i den lilla båthamnen. Omgivningen runt båthamnen är inte så tilltalande. Flera färjor och containerfartyg trafikerar hamnen. Lite skeptiska går vi upp till båtklubben och blir helt överraskade. Framför oss öppnar sig ett påkostat klubbhus med gym, restauranger och pooler, både inom och utomhus. De följande eftermiddagarna tillbringar vi i poolen. Det känns precis som vi befinner oss på semester och Hampus konstaterar att vi har det väldigt bra. Det är inte alla som får tillbringa ”fritids” vid en pool med glass till mellis och drink i solnedgången!

Blog Image

Efter ett par slödagar vid poolen blir vi lite rastlösa och bestämmer oss för att hyra bil. På små slingrande vägar klättrar vi snabbt uppför inåt land.

Blog Image

Vi tar oss hela vägen upp till öns högsta topp på 2 426 meter. Luften är klart kyligare på denna höjd och en jacka eller tröja känns skönt att ha på sig. Härifrån ser man ner i världens största vulkankrater.

Blog Image

På väg ner passerar vi det välkända observatoriet på ön med flertalet olika kupoler av varierande form och storlek.

Blog Image

Med dessa erfarenheter från den senaste veckan har barnen mycket att skriva om i båtskolan. Vi fortsätter nu till nästa ö, La Gomera, på vår väg till Las Palmas på Gran Canaria där starten för ARC går om 1 månad.