Efter en lång vinter var det nu äntligen dags för sjösättning. Najadvarvet hade under vintern totalservat båten samt monterat en hel del ny utrustning i form av nya segel, watermaker, tvättmaskin, micro, SSB-radion, satellit-telefon, bytt klädsel mm.

Detta skulle nu testas! Första testseglingen gick från Henån till Fjällbacka och tillbaka. Vi som seglade var Peter samt bröderna Anders och Johan. Seglingen bjöd på friska vindar och relativt grov sjö då vi valde att gå utomskärs upp till Fjällbacka. Väl framme övergick fokus på god mat och dryck samt kvällens VM-semifinal i hockey. Hemfärden gick lugnt och stilla ända till Lysekil där vi träffade på en Malö 46 på samma kryssbog. Gissa om det började rassla i wincharna. Äntligen kunde vi testa de nya seglen, men matchen blev kort då vi gick några knop snabbare än Malön.

Tillbaka hos Najad i Henån igen. Ny lista på justeringspunkter upprättades och Anders och Johan mönstrade av. Peter stannade kvar i båten för att testa vidare samt invänta resten av familjen som skulle flyga ner på onsdag.

Blog Image