Vi startar vår segling på eftermiddagen den 7 september från Södra Lagnö i Stockholm. Vi som är ombord är Peter Rosén, Anders Pålson, Jonas Rampe och Jonas Mårtensson. Första sträckan går till Kalmar där vi nästa dag anländer vid lunchtid. Natten har bjudit på en underbar segling i ett fantastiskt månljus och med en snittfart på 10 knop.

Blog ImageBlog Image

Väl frammer i Kalmar mönstar Jonas Mårtensson och Jonas Rampe av. Ny medlem ombord blir istället min bror Anders Augustsson. Nästa morgon den 9 september lämnar vi Kalmar för att därifrån sträcksegla till Helsingborg där vi anländer på eftermiddagen den 10 september. Blog Image

I Helsingborg möstrar ytterligare två vänner på båten, Janne Magnusson och Sven Emanuelsson. Vi äter en underbar middag ombord på kvällen och dricker några mycket goda Amaroneviner som Sven tagit med sig. Morgonen den 11 september lämnar vi Helsingborg. Dimman ligger tät och det är nästan vindstilla. Efter några timmar lättar dimman och vi får en vind akter ifrån på 5 m/s. Sommarvärmen har återkommit och färden upp till Träslövsläge blir en lugn och skön segling.

Blog Image

Blog Image

I Träslövsläge möts vi av mina föräldrar Bengt och Birgitt som senare på kvällen bjuder hela besättningen på kräftkalas hemma i deras hus. Sven möstrar av medan vi andra återigen gör en tidig start morgonen därpå och solen har ännu inte kommit upp.

Blog Image

Vid lunchtid anländer vi i Göteborg för att släppa av min bror Anders, samtidigt som min andra bror Johan med familj kom ner och inspekterade båten.

Blog Image

På kvällen är det bara jag , Janne och Anders kvar ombord. Vi anländer till Käringön på kvällen där vi avnjuter en härlig middag på Petterssons Krog. För att sedan nästa morgon gå den sista biten till Najadvarvet i Henån.

Blog Image