När vinden och vågorna lugnat sig ger vi oss av till St. Barthélemy. År 1784 fick Sverige denna ö av fransmännen i utbyte mot att de fick fritt tillträde till Göteborg, vilket var en viktig handelsstad. Ön var svensk i nästan hundra år tills vi år 1878 sålde tillbaka ön till Frankrike. Ön som även kallas ”the Riviera of the Caribbean” är otroligt vacker. Huvudstaden Gustavia är en chic liten stad där den som vill spendera en förmögenhet lätt lyckas med detta på en förmiddag. För oss blev det bara fönstershopping så reskassan är fortfarande kvar!

Blog Image

Den svenska perioden har satt sina spår på ön. Svenska flaggor vajar tätt och här och där hittar vi skyltar och även gatnamn på svenska.

Blog Image

Vi har svårt att slita oss från denna vackra ö men efter nästan en vecka seglar vi vidare till Barbuda som ligger 60 distans sydöst om St. Barthélemy. Eftersom vinden alltid kommer från öster med en styrka på ca 12 m/s får vi en tuff kryss dit.

Blog Image

Väl framme öppnar sig en 2 mil helt öde kritvit sandstrand. Det turkosfärgade vattnet speglar sig mot himlen och en underlig känsla infinner sig när vi vandrar på denna paradisstrand utan att träffa en enda människa på hela dagen.

Blog ImageBlog Image