Efter en längre vistelse på Dominica återvänder vi till civilisationen igen. Bara 18 sjömil bort ligger ögruppen Les Saintes som tillhör Guadeloupe. Återigen är vi på fransk mark och allt är som hemma i Europa igen, en otrolig kontrast till Dominica. Vi gör ett kärt återseende med en fransk familj med tre pojkar vilka vi träffade på Madeira för nästan ett halvår sedan. Det är otroligt hur bra barn kan leka tillsammans utan att ens kunna prata samma språk.

Blog Image

Nästa stopp blir ön Antigua där vi går till Jolly Harbour Marina och vi hinner inte ens in i hamnen förrän vi får påhälsning av vänner från tidigare möten. Väl inne i hamn ligger ytterligare tre båtar med barn ombord. Jolly Harbour Marina visar sig vara en jättetrevlig marina med en för Karibien ovanligt bra mataffär, nästan som hemma samt pool, tennis och squashbanor.

Blog Image

Efter ett par dagar fortsätter vi till St Martin. Vi startar som vanligt tidigt när vi har en lång segling framför oss.

Blog Image

Vi får en slör på ca 10 m/s och knopmätaren står stadigt på 9 knop. De 95 sjömilen avklaras på 11 timmar, vilket gör att vi hinner med sista broöppningen in till lagunen på St. Martin. Det känns skönt att ligga förtöjda i en hamn nu när ett oväder väntas dra förbi under de närmaste dagarna. Vi har redan fått känna på vindar med en styrka på 20 m/s och mera väntas. Vår, vad vi tycker, stora båt känns väldigt liten när vi ligger jämsides med hamnens alla Mega Yachts.

Blog Image