Dominica, vilken pärla!

Blog Image

Dominica är en fantastisk och relativt orörd ö med otroliga naturtillgångar. Stora delar av ön täcks av en tät regnskog med vilda papegojor, vattenfall, sötvattensjöar och varma, mineralhaltiga källor. Det växer citrongräs, ecalyptusträd, nonifrukt, cashew, mango och många lokala frukter på den frodiga ön.

Blog ImageBlog Image

Att ta ett varmt sötvattenbad i en av källorna var ett uppskattat inslag under en av utflyktsdagar då vi saknar badkar på båten!

Blog Image

På öns nordöstra del finns ett reservat där Dominicas urbefolkning bott sedan de jagades bort av kolonisatörerna. Där fick vi smaka på cassava bröd, gjort av en rot och grillad över öppen eld.

Blog Image

Befolkningen om 70 000 invånare är relativt fattiga. Det finns i princip ingenting att handla och i de få mataffärernas hyllor hittar man socker och lök men inte så mycket mer.

Blog Image

Här finns inga EU märkta lekplatser. En metallring man puttar framför sig med en pinne är en rolig lek när man springer längs gatorna.

Blog Image

Här på de röda klipporna med hela Atlanten utanför passade Lena på att plocka lite pimpsten, ytterligare ett exempel på allt naturen erbjuder.

Blog Image