Efter vi vinkat av våra gäster i Bequia tog Peter dykcert (Lena har ett sedan tidigare). Under tiden passade Lena och killarna på att ha utflykt med båtskolan. En tur gick till Moonehold. Ett amerikanskt par började 1961 bygga stenhus ute på en klippa, utan el, vatten och fönster och med endast båtförbindelse med omvärlden. Idag finns 19 stenhus och sonen och hans fru har nu tagit över stället. Ett väldigt speciellt och annorlunda boende.

Blog Image

Efter nästan 2 veckor i Admiralty Bay på Bequia tog vi farväl av stället. Vi gillade allihop Bequia väldigt mycket efter våra 3 besök. På väg norrut stannade vi till vid Wallilabou på St Vincent, inspelningsplatsen för stora delar av Pirates of the Caribbean filmerna. Nedan syns bland annat bryggan där Jack Sparrow svingar sig i början av första filmen.

Blog ImageBlog Image

Med 3 unga killar ombord har det handlat mycket om Jack Sparrow de senaste veckorna och filmerna har gått varma i båten på kvällarna. Lena tycker egentligen att framför allt August är för liten att se filmerna men det är väl 3:ans lott, att få mycket serverat. Det Fabian får tjata sig till under flera år får August serverat på silverfat!

På väg in till Rodney Bay på St lucia finner vi att de håller på att riva marinan. En ny flott marina med plats för superyachts ska ersätta den slitna men charmiga båthamnen. Vi får plats vid en av de kvarvarande bryggorna och träffar flera andra ARC båtar. Många är här för att plocka upp nya reservdelar och se över båten. Det är även anledningen till vårt tredje besök. Det känns lite skönt att ligga vid brygga igen efter nästan 2 månader på svaj. Att gå upp och köpa färskt bröd, duscha länge och sätta på luftkonditioneringen på kvällarna känns som härlig lyx.

Även på matfronten har glada tillrop hörts. Häromdagen hittade vi röd paprika för första gången här i Karibien. De 3 paprikorna inköpta för dagen slukades snabbt av våra killar. Tänk att en grönsak kan sprida sådan glädje! Tillgången på frukt är annars bra och servicen kan man inte klaga på då ”the fruitman” kommer till båten varje dag med färsk mango, ananas, papaya, lime m.m.

Blog Image

Här i Rodney Bay har båtskolan återigen haft en yrkespraktikdag. Denna gång har de tre skolkillarna servat motorn genom att byta olja och filter samt rensat dieseltankarna och därefter bytt bränslefilter. Förutom att det var lite kladdigt så fick alla tre MVG av sin tekniklärare (gissa vem det var?). Båtskolan har även klämt in lite golf i skolschemat som avslutades med en lunch. Uppskattat av alla i familjen.

Blog Image

Nu har reservdelarna kommit och båten är i tipp topp igen. Imorgon fortsätter vi mot nya äventyr norrut.