Vi lämnar Cascais på söndag eftermiddag. Väl ute till havs tilltar vinden mer än utlovat. Vi börjar bli vana med mycket vind och de närmaste 2,5 dygnen gungar och seglar vi på i god fart. Tidigt onsdag morgon kommer vi fram till Porto Santo. Vi väntar in dagsljuset innan vi går in i hamnen. Våra kära vänner från S/ Y Hulda står och möter upp oss på bryggan. Det känns alltid lika trevligt att träffas igen. I hamnen ligger det ytterligare 4 andra svenska båtar.

Blog Image

Porto Santo är en karg vulkanö på ca 11 x 6 km. Många beskriver det som lilla västindien med klarblått vatten och en lång sandstrand på över 1 mil på den ena långsidan. Den passade Lena och Hampus på att utforska. Promenaden tog över 5 timmar fram och tillbaka. Ett bad längst bort på stranden hann de med innan de vände tillbaka.

Blog Image

På den andra långsidan stupar branta klippor ner i havet där Atlantvågorna slår in.

Blog Image

På de toppiga bergen är växligheten obefintlig men trots de ogynnsamma förhållandena har de lyckats klämma in en golfbana. Denna passade vi på att besöka en dag.

Blog Image

Under vår vecka på ön har både vi och barnen träffat nya vänner. Dagarna har flutit på med skola på förmiddagarna och strandliv på eftermiddagarna. Tyvärr har inte alla bad varit lika inbjudande. En dag upptäcker Fabian att det var stopp på den ena toaletten. Jaha, det var bara till att börja felsöka. Efter några försök att lösa problemet inifrån båten utan framgång var det bara att hoppa i vattnet. Vattenslang plockades fram. Peter dyker därefter ner och sätter den mot toalettens utlopp. Splash……så släppte proppen och 170 liter från den proppfulla tanken väller ut. Gissa om Peter fick bråttom därifrån!!!!

Blog Image

Som en sed i Porto Santo lämnar förbipasserande långseglare en hälsning på muren i hamnen. Självklart ville även vi lämna vårt bidrag och plockade fram målarfärg och penslar. Har ni vägarna förbi någon gång får ni besöka hamnen och spana in alla konstverk.

Blog Image

Blog ImageAtt komma åt Internet är alltid inte så lätt. I hamnen fanns ingen tillgång, men om man åkte in till byn fanns en liten plats mitt i centrum under några palmer där seglare hade fri åtkomst till Internet. Här passade vi på att ringa vänner samt uträtta övriga Internetsysslor.

Blog Image

På fredag fortsätter vi till huvudön Madeira. Där kommer Peters föräldrar och hälsar på.