Enligt våra ursprungsplaner kastade vi loss för att ta oss över Biscaya från Plymouth. Väderprognosen visade sig dock inte stämma och vi tog efter ett par timmar beslutet att vända in mot land med stormen från Nordsjön i färskt minne. Vi tog oss in till Falmouth där vi visste att bekanta från OSK (Oceanseglarklubben) låg. De närmaste dagarna avlöste lågtrycken varandra med kraftiga stormar så vi blev kvar i 5 dagar innan vi äntligen kom iväg. Under tiden i Falmouth fick vi påhälsning av den engelska sjöpolisen. Efter frågor om vi hade droger ombord, om vi sett något misstänksamt eller blivit bestulna på något erbjöds killarna att åka på en tur. Hampus och August nappade direkt och hoppade ner i ribban med alla poliserna.

Blog Image

Efter ett intensivt studerande av väderfiler tillsammans med de övriga båtarna kastade vi loss. Denna gång hade vi nordliga vindar och trots att det fortfarande blåste kuling så kändes det betydligt trevligare att surfa fram på vågorna än att kämpa i kryssvind upp mot dem. Det dröjde inte länge förrän de första delfinerna dök upp och simmade vid båten. Under vår överresa dök de upp till och från och det var alltid lika uppskattade.

Blog Image

Efter att ha avverkat en sträcka på 535 sjömil vilket motsvarar sträckan – Stockholm runt Skåne och upp till Göteborg – på knappt 3 dygn såg vi äntligen fyrarna på Spaniens nordvästra hörn. Halv tre på morgonen lägger vi till i Ria la Camarinãs och det dröjde inte länge förrän vi alla sov gott efter dygnen till havs.

Att vara i Spanien känns verkligen skönt. Värmen har infunnit sig och vi kan börja lugna ner tempot efter mycket seglande. På måndag börjar barnens skolgång med ett standardmässigt klassupprop. Rektor Lena kommer och hålla ett sedvanligt välkomsttal till båtskolans klass om 3 elever och informera barnen om den kommande terminen samt presentera sin lärarstab bestående av sig själv och Peter.

Fabian, Hampus och August hälsar till alla klasskompisar där hemma och hoppas ni alla haft ett skönt sommarlov.

Blog Image