Efter en skräckupplevelse på stranden i Dunkerque (det var så packat med människor att det inte fanns en endaste liten kvadratmillimeter ledig plats!) var det betydligt trevligare i Boulogne-sur-Mer. När tidvattnet är lågt blir stranden härligt stor och barnen får ordentliga ytor att springa av sig på.

Blog Image

Många har frågat hur det går med barnen. Efter en dryg månads vistelse i båten är barnen fenomenala på att hitta på nya lekar på de få kvadratmeter båten erbjuder. Många kojor har byggts både i sittbrunnen och nere i båten under de första veckorna. Nu har dock tamparna tagit över. De dras och knyts över hela båten så det ibland är som en labyrint att passera för att komma ner. De senaste dagarna har de byggt linbanor som går från sittbrunnen ner till förpiken. Med ett block ser de till att gosedjuren får åka fram och tillbaka. Gästflaggorna fungerar som mantlar till djuren. När nya flaggor inhandlas är det en livlig diskussion mellan Fabian, Hampus och August vilket gosedjur som förtjänar den nyinskaffade gästflaggan.

Blog Image

Efter ett par sköna dagar i Frankrike lämnar vi för att ta oss vidare västerut. När vi korsar engelska kanalen kommer fraktfartygen i ett långt koppel och vi får kryssa mellan båtarna för att komma över. Väder och vind var dock med oss och överfarten gick bra.

Vårt första stopp i England var i Eastbourne. Efter en trång passage in till slussen och en åktur upp på ca 4 meter öppnar sig en helt nybyggd stad! Den påminner väldigt mycket om Hammarby Sjöstad och det känns mer som vi är hemma i Sverige än i England. En underlig känsla. Den nya staden är byggd 2001 och bygget pågår fortfarande. Små gångbroar förbinder de olika områdena och överallt sitter de skyltar vad man får göra eller rättare sagt inte får göra.

Blog Image

Vi fortsätter till Cowes på Isle of Wight. Väl framme där visar det sig vara en jättestor regatta vilket innebär att hamnen är fullbokad och vi får ligga vid en boj utanför över natten. Vår bojplats visar sig dock ligga väldigt bra för att se de avslutande tävlingarna för dagen så framförallt Peter är nöjd över denna nattplats.

Blog Image

Att försöka ta sig in i Cowes känns dock svårt och vi beslutar oss för att ta en lång etapp till Dartmouth på 100 distans. Som så ofta får vi efter ett par timmar sätta på motorn och gå för maskin för att komma fram innan mörkrets inbrott. Väl framme öppnades en fantastisk stad upp sig strax efter inloppet. De pastellfärgade husen kantade båda bergsidorna och ovanför det bredde stora betesmarker ut sig. Lena och Peter var förstummade av de fantastiska vyerna.

Blog Image

Killarna var nog mer förstummade över småbåtshamnen utan vatten!

Blog Image

Vårt sista stopp innan Biscaya är Plymouth, en kort etapp om 40 distans. Vi skrattar åt hur våra perspektiv på etapper har förändrat när Peter konstaterar att det motsvarar en segling från Göteborg till Skagen som vi tidigare upplevde som en lång etapp. Väl framme i Plymouth märker vi att segeltävlingarna förföljer oss. Man förbereder årets stora evenemang för året – Fastnet Race – med start i Cowes och målgång i Plymouth!

De närmaste dagarna kommer vi utföra vissa reparationer på båten och fylla på förråden. Nya reservdelar är beställda. Vi vill ha båten i tipptopp innan vi kastar loss för Biscaya. Enligt våra gribfiler ser det ut som avresa på torsdag. Vi får se hur vädret utvecklas.