Efter en tuff segling i bagaget fortsätter vi ner söderut. Seglingen är lugn och behaglig med härliga vindar. Vi har börjat bli bekant med strömmarna och ser till att dra nytta av dessa. Vi kommer ofta upp i 10 knops fart när strömmarna är med oss.

Vi besöker Scheveningen i Holland, även det ett kärt återseende från året innan. På väg in till staden finner vi havet fullt med laser-jollar. Det visar sig vara EM och 3 svenska båtar (alla från GKSS) har kvalat in sig i tävlingen. Enligt uppgift ligger en av dem bra till. Vi frågar inte närmare än så då vi hörde de beklaga sig över strömmarna som råder.

Blog Image

Det är härligt att komma in i de Holländska hamnarna. Hamnvakterna är snabba med att hänvisa till lämplig plats och framåt kvällen är hamnarna alltid fulla.

Vi fortsätter ner mot Belgien och på vägen upptäcker Fabian plötsligt ”en stor fisk” som simmar vid båten. Gissa till vår förvåning när vi såg att det var en delfin som lekte vid vår för. Killarna var helt lyriska över vår nya vän som visade oss vägen in till Oostende.

Blog Image

Hamnen i Oostende ligger mitt i staden. Då vi tidigare bott i Belgien känns det lite som att komma hem. Dofterna är välbekanta och alla härliga belgiska restauranger ligger mitt emot hamnen. Kvällarna är fulla med folkliv och liveband som spelar på öppna scener.

Blog Image

Då det blir mycket stillasittande i båten försöker vi röra på oss när vi ligger i hamnarna. I Oostende hyrde vi en 5-sits cykel och trampade bort längs den milslånga strandpromenaden.

Blog Image

Vi njuter nu av livet och ser emot några franska middagar innan vi tar oss över engelska kanalen för att sen fortsätta längs Englands sydkust.