På lördag morgon den 7 juli vaknar vi i båten efter att ha flyttat ner kvällen innan. Vi packar ihop det sista och Lena´s familj och släkt kommer ner till båten för att säga hej då. Framåt lunch kastar vi loss från vårt landställe på Södra Lagnö i Stockholms skärgård.

Blog Image

Färden för dagen går ut till Sandhamn där vi spenderar en sista kväll med våra vänner innan den RIKTIGA resan börjar. Det blir en lyckad kväll i Sandhamn och vi vill skicka en extra hälsning och ett stort tack till Er som kom ut för att säga adjö.

Blog Image

I hällregn och 14 grader stod en tapper trupp och vinkade av oss på Sandhamn kl 15 enligt planerna. Trötta och slitna tog oss ner till Dalarö där vi la oss på svaj för natten för att vila upp oss.

Vi fortsätter i rask takt ner till Sandvik på norra Öland där vi träffar goda vänner. Därefter gör vi ett kort stopp i Grönhögen på Södra Öland. Där hinner vi med ett kort besök på golfklubben innan vi tar sikte på Gudhjem på Bornholm. Under hela vår resa har vi stark motvind och rätt kallt för att vara högsommar i Sverige.

Blog Image

På Gudhjem kommer Peter´s storebror Anders med familj och hälsar på. De passar även på att följa med oss över till Ystad innan de återvänder till Göteborg. I Ystad ansluter Peter´s föräldrar en natt följt av Peter´s lillebror Johan med familj. Efter alla trevliga besök var vi ivriga på att komma vidare och kastar loss på onsdag morgon för att ta oss till Klintholm på Mön i Danmark. I vanlig ordning har vi motvind och de 60 distanserna enligt sjökortet slutar på 85 efter kryss mot målet.

Vi fortsätter söderut till Gedser. Enligt hamnguiden ett rätt trist ställe som vi håller med om. Vi får dock en skön eftermiddag med promenad in till byn och besöker utkikstornet.

Blog Image

Imorgon fortsätter vi till Kielkanalens mynning för att på lördag (21 juli) slussa in i kanalen.